mia stala photos | TERRAPAPERS

mia stala photos

Αναρτήθηκε από  //  5 Ιουλίου 2012  //  info facts, Terrapapers Art  //  0 Σχόλια

“Τίποτα δεν είναι πιο μαλακό και πιο εύκαμπτο από το νερό
και όμως τίποτα δεν μπορεί να του αντισταθεί.”
Lao Tzu

Το νερό είναι υπέροχο να το φωτογραφίζεις, να “αιχμαλωτίσεις” τον δυναμικό τρόπο που πέφτει και τις σταγόνες που χορεύουν έχει γίνει το αγαπημένο θέμα σε φωτογραφικούς διαγωνισμούς. Σήμερα, συνεχίζουμε να εξερευνούμε τη δυναμική των υγρών και του νερού που έχουν την ικανότητα να παίρνουν καταπληκτικά σχήματα και χρώματα. (δες το πρώτο μέρος εδώ)

Κάνε κλικ στις εικόνες να τις δεις μεγάλες

a12

Μελάνη μέσα σε Νερό: Κατακλυσμικά Κύματα “Φυσικού Αερίου” Ό,τι βλέπετε είναι μια γεύση από τη σειρά φωτογραφιών με τίτλο «Disastro Ecologico » του Ιταλού φωτογράφου Alberto ​​Sevesto Ένα σχόλιο για αυτές τις φωτογραφίες που αναφέρεται στη δουλειά του​​ Sevesto είναι ενδιαφέρον: “Μου θυμίζει σκηνές από τις ταινίες του Χάρυ Πότερ, όταν ο Χάρυ βάζει το κεφάλι του μέσα στο pensieve και οι μνήμες του γύρω του παρουσιάζονται σαν σημάδια από μελάνι.” Πολλές φορές το μελάνι μέσα στο νερό σχηματίζει εκπληκτικές μορφές χωρίς τη βοήθεια προγραμμάτων Photoshop. Εδώ, εικόνα κάτω, βλέπετε τον “Μαύρο Καβαλάρη.”

a1  a2

a3  x2

18  7

1 MG_2072

Η φωτογράφος Pery Burge των Chronoscapes δημιουργεί στροβιλιζόμενα τοπία από το φως που διαθλάται μέσα στο μελάνι και στο γυαλί με τη χρήση ενός φακού macro και χωρίς τη χρήση Photoshop. Δίνει στις ευφάνταστες δημιουργίες της ονόματα όπως «Κοσμική μηχανή Bubblestream», «Νεφέλωμα Λάβα», ή «Βαθυσφαίρα Alien» κτλ. εικόνες κάτω

a13  11710289-19103157-thumbnail

11710289-19103175-thumbnail  11710289-19105087-thumbnail

helterskelter  reach up page13-1007-full

Υγρά Γλυπτά: Ομπρέλλες, Αράχβες, Λουλούδια. Η Corrie White παγώνει τις σταγόνες του νερού με τη φωτογραφική της μηχανή και «παγιδεύει» καταπληκτικές εικόνες. Δείτε τις κάτω

1  2

3  5

10  13

Μερικές πολύ χαρούμενες σταγόνες. Ο φωτογράφος Brian Davies μας δείχνει το αποτέλεσμα από τις φωτογραφίας των υγρών.

Brian Davies (2)  Brian Davies (6)

Κοσμολογικοί και πλανητικοί συνειρμοί έρχονται στο μυαλό βλέποντας αυτές τις υπέροχες φωτογραφίες:

a8  a7

Εδώ βλέπετε ένα διαμελισμένο ποτήρι, το νερό να ίπταται περιτριγυρισμένο από τα κομμάτια του γυάλινου ποτηριού, μία τρισδιάστατη εικόνα από τον Artur Wiechec, όπως και το πορτοκάλι που κάνει μια μεγαλόπρεπη βουτιά στο νερό και μας χαρίσει αυτό το θεσπέσιο θέαμα.

a10  23

Χαμογέλασε! Σε παίρνω φωτογραφία .. και περισσότερες φούσκες πάνω στην επιφάνεια ενός CD είναι λουσμένες με αντανακλάσεις:

85  24

… επίσης μέσα σε μία μυστηριώδη μπλε ομίχλη (υπάρχει ακόμα αυτό που ονομάζεται φωτογραφία «Bokeh” όπου «Bokeh» στα ιαπωνικά σημαίνει “θολούρα ή ομίχλη”  εικόνα 1η …και αν και πρόκειται για μία εφαρμογή του Photoshop είναι αρκετά εμπνευσμένη να σε κάνει να “πετάξεις” εικόνα 2η. Μία μαργαρίτα επιπλέει σε ένα βαρέλι γεμάτο βροχή εικόνα 3η

 maf04  Water_colibri_by_alexiuss

a15

…και τώρα το λόγο παίρνει η φύση και μας παρουσιάζει μία πραγματικά αναζωογονητική ανοιξιάτικη εικόνα …Ίσως μερικά έντομα να παγιδευτούν σε αυτές τις υδάτινες πέρλες.

a18

a17

Μια σταγόνα δροσιάς μπορεί ακόμη και να φαίνεται σαν παγετός και σε μέρες με μεγάλη ζέστη είναι μια νότα ψυχρής απόλαυσης.

071

Ο χάρτης της γης σε μια σταγόνα … και μια σφαίρα επιταχύνει μέσα από μια βουτιά (φωτογραφία από Lex Augusteijn)

a19

Η φυσική δυναμική των υγρών δημιουργεί φανταστικά κύματα για να τα φωτογραφίσει όποιος έχει την υπομονή και το μεράκι… Κοίταξε τα καταπληκτικά χρώματα σε αυτό το ηλιοβασίλεμα σε νησί μέσα από ένα κύμα που σκάει….

a5  15

Για επίλογο και την αναγκαία δροσιά, κοιτάξτε τι παιχνιδιάρης μπορεί να γίνει ο αφρός όταν σκάει το κύμα στις εικόνες κάτω.

1  2

Απαιτείται μεγάλο ταλέντο και πολύ καλός τεχνικός εξοπλισμός για να δημιουργήσει κανείς παγωμένα στον χρόνο «υδάτινα γλυπτά», κάθε καρέ αποκαλύπτει την συμφυή ενέργεια και την όμορφη δυναμική της ροής, του επικαλυπτόμενου νερού που στάζει. Μερικοί καλλιτέχνες αποφασίζουν να υποκαταστήσουν το νερό με υγρά μεγαλύτερου ιξώδους, το οποίον οδηγεί σε πιο ψυχεδελικά, «lava lamp» εφέ. Πιο συχνά, απλώς παίζοντας με τα χρώματα του περιβάλλοντος και την κατανομή του φωτισμού είναι αρκετό να παράγει ένα εξαιρετικό εφέ. Απόλαυσε την πλήρη ποικιλία της υψηλής ταχύτητος «υγρής» φωτογραφίας και την έξαψη του αποτελέσματος με αφηρημένες μοντερνιστικές συνθέσεις.Έχεις Άποψη; Γράψε την!

comm comm comm