Σελήνιο Το Μοναδικό | TERRAPAPERS

Σελήνιο Το Μοναδικό

Αναρτήθηκε από  //  14 Οκτωβρίου 2014  //  info facts, ζήσε!  //  15 Σχόλια

Σελήνιο, το Μοναδικό μεταλλικό στοιχείο που κρατά τον άνθρωπο νέο, υγιή, δυνατό.

Χρειαζόμαστε Σελήνιο για να σταματήσουμε τη γήρανση και την κατάρρευση του ανοσοποιητικού συστήματος.

Αν δεν παίρνουμε αρκετό Σελήνιο, τα κύτταρα μας είναι ευάλωτα στους ιούς, στον καρκίνο, στις καρδιοπάθειες και άλλα συμπτώματα επιταχυμένης γήρανσης. Για να διατηρήσουμε τη νεότητα μας πρέπει να παίρνουμε χαμηλής συγκέντρωσης συμπληρώματα Σεληνίου, όπως κάνουν πολλοί ερευνητές, γνώστες και έξυπνοι άνθρωποι, που ξέρουν να αναλαμβάνουν ΕΥΘΥΝΗ.

Φανταστείτε μια ουσία η οποία θα μπορεί να συγκρατεί τους επικίνδυνους ιούς, μεταξύ των οποίων και τον ιό του AIDS, έτσι ώστε να μην μπορούν να εκδηλωθούν, να ξεφύγουν από τα κύτταρα και να εξαπλωθούν, σκορπώντας την καταστροφή και το θάνατο. Αυτή η ουσία είναι το Σελήνιο –ένα πανίσχυρο αντιοξειδωτικό και ουσιαστικό μεταλλικό ιχνοστοιχείο με ποικίλες αντιγηραντικες ιδιότητες. Όταν τα κύτταρα σας έχουν χαμηλά επίπεδα σεληνίου, όπως συμβαίνει καθώς αυξάνεται η ηλικία – η λειτουργιά του ανοσοποιητικού συστήματος εξασθενεί και έχετε περισσότερες πιθανότητες να προσβληθείτε από διάφορες λοιμώξεις, καρκίνο και καρδιοπάθειες.

Το Σελήνιο δεν είναι μόνο ένα αυτοδύναμο αντιοξειδωτικό, αλλά επιπλέον συμμετέχει ενεργά, ως δομικό στοιχείο, στο σχηματισμό της Γλουταθειόνης Περοξειδάσης, ενός από τα σημαντικότερα ενζυμα του σώματος μας, που εξουδετερώνει τις ελεύθερες ρίζες και ιδιαίτερα αυτές που επιτίθενται στα λιπαρά μόρια και τα οξειδώνουν. Ορισμένοι ερευνητές πιστεύουν ότι ένα μεγάλο μέρος της αντιγηραντικης δύναμης του σεληνίου οφείλεται στην ικανότητα του να αυξάνει την παραγωγή αυτού του ενζύμου, που καταπολεμά τις ελεύθερες ρίζες, της Γλουταθειόνης Περοξειδάσης.

Τα ανησυχητικά στοιχεία: Καθώς αυξάνεται η ηλικία μας τα επίπεδα του Σεληνίου μειώνονται. Σύμφωνα με μια ιταλική έρευνα, η συγκέντρωση του Σεληνίου στο αίμα μειώνεται κατά 7% μετά την ηλικία των εξήντα και κατά 24% μετά την ηλικία των εβδομήντα πέντε.

Τα χαμηλότερα επίπεδα Σεληνίου υποδηλώνουν χαμηλότερα επίπεδα αντιοξειδωτικής δράσης στο αίμα και στα κύτταρα μας. Οι άνθρωποι που έχουν χαμηλά επίπεδα Σεληνίου έχουν μεγαλύτερα ποσοστά καρδιακών νοσημάτων, καρκίνου και αρθρίτιδας.

Πως το Σελήνιο καταπολεμά τη γήρανση και τον εκφυλισμό 

*Έχει αντικαρκινική δράση: Όπως υπογραμμίζει ο Δρ Ντόναλντ Τζ. Λισκ, ειδικός στο Σελήνιο και στις ιδιότητες του, στο Πανεπιστήμιο Κορνελ των ΗΠΑ, «το Σελήνιο αποτελεί ισχυρό χημειοπροστατευτικο παράγοντα». Έχει αποδειχτεί ότι σε πειραματόζωα το Σελήνιο εμποδίζει την ανάπτυξη διαφόρων μορφών καρκίνου , ακόμα και σε ποσοστό 100%. Σε όλο τον κόσμο, τα άτομα που έχουν χαμηλά επίπεδα Σεληνίου στο αίμα τους και ακλουθούν διατροφή φτωχή σε σελήνιο έχουν υψηλότερα ποσοστά καρκίνου του μαστού, του εντέρου, του ήπατος, του δέρματος, των πνευμόνων και της τραχείας.

Πρόσφατη μελέτη που πραγματοποιήθηκε από ερευνητές του Πανεπιστημίου της Αριζόνα και στην οποία συμμετείχαν χίλιοι επτακόσιοι ηλικιωμένοι Αμερικανοί έδειξε ότι τα άτομα που είχαν χαμηλότερα επίπεδα Σεληνίου στο αίμα είχαν περισσότερες πιθανότητες να αναπτύξουν πολύποδες, μικρούς όγκους που μπορεί να εξελιχτούν σε καρκίνο του εντέρου. Στην πραγματικότητα, το ένα τρίτο αυτών που εμφάνισαν πολύποδες είχαν τα χαμηλότερα επίπεδα Σεληνίου στο αίμα.

Αντίθετα μόλις το 9% αυτών που ανέπτυξαν πολύποδες είχαν τα υψηλότερα επίπεδα σεληνίου στο αίμα. Το Σελήνιο έχει τόσο αξιόλογες αντικαρκινικές ιδιότητες, ώστε σήμερα δοκιμάζεται η χρήση του, σε δόσεις των 200mg ημερησίως, στα πλαίσια κλινικών μελετών που πραγματοποιούνται σε ανθρώπους προκειμένου να διαπιστωθεί αν και κατά πόσο μπορεί να αποτρέψει τον καρκίνο του εντέρου και του δέρματος.

Πράγματι, σε μελέτες που πραγματοποίησε το Εθνικό Αντικαρκινικό Ινστιτούτο στο Λινξιάν της Κίνας, το Σελήνιο ήταν ένα από τα αντιοξειδωτικά συμπληρώματα που περιόρισε σημαντικά το ποσοστό θανάτου από καρκίνο. Το Σελήνιο μπορεί επίσης να είναι ιδιαίτερα σημαντικό στην αποτροπή του καρκίνου των πνευμόνων.

Μια πρόσφατη μεγάλης κλίμακας ολλανδική μελέτη, στην οποία συμμετείχαν περί τα τρεις χιλιάδες ηλικιωμένα άτομα, έδειξε ότι η λήψη Σεληνίου μέσω της διατροφής περιορίζει κατά το ήμισυ τον κίνδυνο να προσβληθεί κανείς από καρκίνο των πνευμόνων. Το Σελήνιο  καταπολεμά τον καρκίνο αποτρέποντας τις μεταλλάξεις, αποκαθιστώντας τις βλάβες που έχουν υποστεί τα κύτταρα και ενισχύοντας τις λειτουργίες του ανοσοποιητικού συστήματος.

* Προστατεύει από τα καρδιακά νοσήματα: Oι μελέτες δείχνουν ότι τα χαμηλά επίπεδα σεληνίου μπορεί να μας κάνουν πιο ευάλωτους στις καρδιοπάθειες. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα μεγάλης Φινλανδικής μελέτης, τα άτομα με τα χαμηλότερα επίπεδα Σεληνίου στο αίμα είχαν τριπλάσιες πιθανότητες να πεθάνουν από καρδιακή νόσο σε σχέση με τα άτομα που είχαν τα υψηλότερα επίπεδα σεληνίου στο αίμα.

Μια άλλη μελέτη έδειξε ότι όσο χαμηλότερα είναι τα επίπεδα του Σεληνίου στο αίμα, τόσο μεγαλύτερος είναι ο βαθμός της απόφραξης των αρτηριών, όπως προσδιορίστηκε με τη βοήθεια αγγειογραφημάτων (των ακτινογραφιών της καρδίας). Προφανώς το σελήνιο μπορεί να προστατέψει την καρδιά σας ποικιλοτρόπως. Προστατεύει τις αρτηρίες αποτρέποντας τη συσσωμάτωση των αιμοπεταλίων που έχει ως αποτέλεσμα το σχηματισμό θρόμβων, που με τη σειρά τους οδηγούν σε εμφράγματα και εγκεφαλικά επεισόδια. Το Σελήνιο εμποδίζει την οξείδωση της «κακής» χοληστερόλης LDL που θεωρείται ότι αποτελεί το πρώτο βήμα στην απόφραξη των αρτηριών.

«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η επαρκής λήψη Σεληνίου είναι απαραίτητη αν θέλουμε να έχουμε καλή υγεία και τη δυνατότητα να ζήσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο», υποστηρίζει ο Δρ Σελντον Σολ Χεντλερ, γιατρός του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας στο Σαν Ντιέγκο.

* Αναζωογονεί το ανοσοποιητικό σύστημα: Η λήψη Σεληνίου μπορεί να αναζωογονήσει το ανοσοποιητικό σύστημα και να το κάνει δυνατό και ρωμαλέο όπως ήταν σε νεότερη ηλικία. Αυτό ανακάλυψαν ερευνητές του Πανεπιστημίου των Βρυξελλών. Στα πλαίσια μιας μελέτης, οι ερευνητές χορήγησαν σε μια ομάδα ηλικιωμένων είτε 100mg Σεληνίου, είτε ένα ουδέτερο, αδρανές δισκίο (dummy pill) για χρονικό διάστημα έξι μηνών.

Όπως ήταν αναμενόμενο, το χορηγούμενο Σελήνιο προκάλεσε την αύξηση των επιπέδων του Σεληνίου στο αίμα των ηλικιωμένων –που σχεδόν διπλασιάστηκαν μέσα σε δυο μήνες. Ακόμα πιο σημαντικό ήταν το γεγονός ότι η αντίδραση των λεμφοκυττάρων στα μιτογονα- που αποτελεί δείκτη της λειτουργίας του ανοσοποιητικού συστήματος- η οποία ήταν χαμηλή στους ηλικιωμένους, αυξήθηκε κατά 79%, φτάνοντας τα επίπεδα που παρατηρούνται συνήθως σε ποιο νέους και υγιείς ανθρώπους.

* Καταπολεμά τις λοιμώξεις: Το Σελήνιο μπορεί να συμβάλει στον έλεγχο των ιών και των λοιμώξεων, όπως έδειξαν αξιοσημείωτες νέες μελέτες που πραγματοποιήθηκαν από ερευνητές του υπουργείου Γεωργίας των ΗΠΑ. Τα αποτελέσματα των μελετών έδειξαν κάτι πολύ εντυπωσιακό. Σε ποντίκια που χρησιμοποιήθηκαν ως πειραματόζωα και στα οποία χορηγούνταν τροφές ανεπαρκείς σε Σελήνιο η βιταμίνη Ε, ένας φυσιολογικά αβλαβής ιός μετατράπηκε σε επιθετικό ίο , προκαλώντας σοβαρές βλάβες στον καρδιακό μυ.

Οι ερευνητές Ορβιλ Α. Λεβαντερ του υπουργείου Γεωργίας των ΗΠΑ και Μελιντα Α. Μπεκ του Πανεπιστημίου της Βόρειας Καρολίνας εξήγησαν ότι δίχως αρκετή βιταμίνη Ε και σελήνιο η αντιοξειδωτική άμυνα των πειραματόζωων ήταν αδύναμη, επιτρέποντας στον ιό να μεταλλαχτεί και να μετατραπεί σε επικίνδυνο ιό, κάτι ανάλογο δηλαδή με τη μετάλλαξη του Δρ. Τζεκιλ σε κ. Χαιντ. Αντίθετα, στα ποντίκια που κατανάλωναν τροφές με επαρκείς ποσότητες σεληνίου και βιταμίνης Ε, ο ιός δεν εκδηλώθηκε προκαλώντας βλάβες στον καρδιακό μυ. Τα δεδομένα αυτά κάνουν τους ερευνητές να πιστεύουν ότι η έλλειψη σεληνίου ενδέχεται να απελευθερώνει το μένος πολλών άλλων δυνητικά επικινδύνων ιών.

* Περιορίζει την εξάπλωση του Συνδρόμου Επίκτητης Ανοσολογικής Ανεπάρκειας (AIDS): Το σελήνιο μπορεί να είναι κλειδί στη εξάπλωση του AIDS. Σε πολλούς ασθενείς που έπασχαν από AIDS βρέθηκαν χαμηλά επίπεδα σεληνίου. Σήμερα οι επιστήμονες πιστεύουν ότι ο ιός του AIDS μειώνει σταδιακά το σελήνιο από το σώμα και όταν τα επίπεδα του πλέον εξαντληθούν, τότε ο ιός βγαίνει από το κύτταρο που έχει προσβάλει προς αναζήτηση νέων αποθεμάτων σεληνίου και έτσι επιτίθεται σε άλλα υγιή κύτταρα, με αποτέλεσμα να εξαπλώνεται η λοίμωξη. Αυτό αναφέρει ο Γουίλ Τέιλορ της φαρμακευτικής σχολής του Πανεπιστημίου της Τζώρτζια στις ΗΠΑ. Συμφωνα με τον καθηγητή, τα συμπληρώματα σεληνίου συμβάλλουν στον περιορισμό της εξάπλωσης του ιού του AIDS και κατα συνέπεια στην παράταση της διάρκειας ζωής των ασθενών.

Αυτό που συμβαίνει είναι το εξής. Όταν υπάρχει αρκετή συγκέντρωση σελήνιου στα κύτταρα, ο ιός παράγει μια πρωτεϊνη που καταστέλλει την αναπαργωγή του, όμως όταν τα επίπεδα του σεληνίου μειωθούν πολύ, τότε ο ιός αντιλαμβάνεται ότι είναι ώρα να ενεργοποιήσει τα γονίδια που ευθύνονται για την αναπαραγωγή του και να βγει από το κύτταρο που έχει προσβάλλει προς αναζήτηση σεληνίου σε γειτονικά κύτταρα.

Ο Γκεχαρτ Σραουζερ, επίτιμος καθηγητής βιοχημείας στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια στο Σαν Ντιέγκο, επισημαίνει τα εξής.

«Όσο υπάρχει αρκετό σελήνιο στα κύτταρα, ο ιός παραμένει σε αυτά. Όταν εξαντληθεί το σελήνιο, τότε ο ιός κάνει μεταστροφή σε υψηλό βαθμό αναπαραγωγής, προκαλώντας πλήρη εκδήλωση του AIDS» H ιδιότητα του Σεληνίου να κάμπτει την εξάπλωση ενός τόσου λοιμογόνου ιού, όπως ο HIV, προβληματίζει τους ειδικούς και μπορεί να έχει συνέπειες σε όλους τους τύπους ιογενών λοιμώξεων.

* Καταπολεμά το άγχος: Αν ανησυχείτε για τη γήρανση του οργανισμού σας, το Σελήνιο μπορεί να δώσει απάντηση στην αγωνιά σας. Όπως έδειξε μια διπλή τυφλή μελέτη που πραγματοποιήθηκε από τους ψυχολόγους Ντειβιντ Μπεντον και Ριτσαρντ Κουκ του Πανεπιστημίου του Σουονσι στην Ουαλία, η λήψη 100mg σεληνίου ημερησίως είχε ως αποτέλεσμα τη μείωση του άγχους, της κατάθλιψης και της κόπωσης των πενήντα αντρών και γυναικών που συμμετείχαν στη μελέτη.

Η ψυχική διάθεση των ατόμων που έλαβαν σελήνιο βελτιώθηκε εντυπωσιακά και μάλιστα τη σημαντικότερη βελτίωση σημείωσαν τα άτομα που είχαν χαμηλότερα επίπεδα σεληνίου. Στα άτομα αυτά παρατηρήθηκε αξιοσημείωτη μείωση των επιπέδων του άγχους. Παράλληλα, άλλες μελέτες έδειξαν ότι στους ηλικιωμένους, στους οποίους χορηγείται Σελήνιο σε συνδυασμό με βιταμίνη Ε η άλλες αντιοξειδωτικές ουσίες, παρατηρήθηκε σημαντική βελτίωση της ψυχικής διάθεσης και των διανοητικών λειτουργιών, καθώς και αυξημένη ροη του αίματος στον εγκέφαλο.

Τα Αντιγηραντικά μυστικά των ειδικών

Ντόναλντ Τζ. Λισκ,  Διακεκριμένη αυθεντία στο σελήνιο και καθηγητής τοξικολογίας στο Πανεπιστήμιο Κορνελ των ΗΠΑ. Ο Δρ. Λισκ παίρνει ένα συμπλήρωμα των 100 mg Σεληνίου και τρώει 4 έως 8 οργανικά φιστίκια Βραζιλίας που περιέχουν υψηλή συγκέντρωση σεληνίου ημερησίως.

Το φιστίκι Βραζιλίας: Ενας ξηρός καρπός με αντιγηραντικές ιδιότητας. Ένα φιστίκι Βραζιλίας ισοδυναμεί με ένα δισκίο σεληνίου, μόνο αν είναι οργανικά καλιεργημένο και χωρίς φυτοφάρμακα.  Συμφώνα με την ανάλυση του Πανεπιστημίου Κορνελ, αυτό ισχύει για τα φιστίκια Βραζιλίας που βρίσκονται ακόμα μέσα στο κέλυφος τους. Ένα φιστίκι Βραζιλίας μέσα στο κέλυφος του περιέχει κατά μέσο όρο 100mg Σεληνίου, ενώ μια τυπική ταμπλέτα συμπληρώματος σεληνίου περιέχει 50 η 100mg με το super selenium nature’s plus να περιέχει 200mg

Ο λόγος είναι ότι τα εισαγόμενα φιστίκια που βρίσκονται ακόμα μέσα στο κέλυφος τους έχουν αναπτυχτεί σε περιοχές της ζούγκλας της Βραζιλίας όπου το έδαφος είναι πλούσιο σε Σελήνιο. Από την άλλη πλευρά, τα φιστίκια Βραζιλίας που κυκλοφορούν στο εμπόριο καθαρισμένα (δίχως το κέλυφος τους) προέρχονται από μια άλλη περιοχή της Βραζιλιας όπου το χώμα έχει χαμηλότερη περιεκτικότητα σε Σελήνιο. Τα φιστίκια αυτά περιέχουν κατά μέσο όρο 12 έως 25mg Σεληνίου ανά φιστίκι, ποσότητα που ωστόσο εξακολουθεί να είναι αρκετά σημαντική.

* Ποιες τροφές περιέχουν σελήνιο: Σελήνιο υπάρχει στα – ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ και χωρίς δηλητήρια – δημητριακά, στους ηλιόσπορους, καθώς και στο σκόρδο. Όμως τίποτα δεν συγκρίνεται με τα φιστίκια Βραζιλίας που ευδοκιμούν στα πλούσια σε σελήνιο χώματα των δασών τον Αμαζόνιο.

Χρειαζόμαστε συμπλήρωμα σεληνίου; Αυτονόητο δεν είναι; Ναι φυσικά το χρειαζόμαστε ! και μάλιστα, όπως υποστηρίζει ο Δρ Λισκ, για καλύτερη προστασία από τον καρκίνο χρειαζόμαστε 100 έως 200 mg ημερησίως. Ο Δρ Λισκ ανέλυσε τη δραστικότητα πολλών συμπληρωμάτων Σεληνίου που κυκλοφορούν στο εμπόριο και βρήκε ότι όλα είναι εξαιρετικής ποιότητας, έχω βρει πως το καλύτερο είναι το super selenium nature s plus και είναι το μόνο που κάνει όλα όσα περιγράφονται στο άρθρο, τα υπόλοιπα σκευάσματα δεν τα γνωρίζω και δεν έχω απάντηση. Οταν με ρωτάτε μπορώ να σας απαντήσω μόνο γι’ αυτό που χρησιμοποιώ, χωρίς φυσικά να είμαι αρνητικός στα υπόλοιπα σκευάσματα σεληνίου. Δοκιμάστε και δείτε μόνοι σας τα αποτελέσματα.

Ο ίδιος συμβουλεύει να μην ανησυχούμε μήπως η περιεκτικότητα σε σελήνιο είναι λίγο μεγαλύτερη η μικρότερη από αυτήν που αναγράφεται στη συσκευασία των συμπληρωμάτων. Άλλωστε, πιθανότατα χρειαζόμαστε ένα επιπλέον δισκίο Σεληνίου αφού η ποσότητα που περιέχεται στις ταμπλέτες πολυβιταμινων/μετάλλων δεν επαρκεί.

* Πότε φτάνει κανείς στην υπερδοσολογια: Το σελήνιο σε πολύ υπερβολικά υψηλές δόσεις μπορεί να είναι τοξικό (μπορεί να προκαλέσει τριχόπτωση ή ξηροδερμία), γι’ αυτό καλό είναι να μην γίνεται κατάχρηση στην κατανάλωση του. Ακόμα και η υπερβολική κατανάλωση φιστικιών Βραζιλίας (όπως και του κουκουτσιού από βερίκοκα) μπορεί να είναι τοξική για το ήπαρ, όπως έχουν δείξει δοκιμές που έγιναν σε πειραματόζωα. Όμως, όπως εξηγεί ο Δρ Λισκ, για να προκληθεί τοξικότητα θα πρέπει να καταναλώνει ένας υγιής άνθρωπος σχεδόν 3.500mg ημερησίως.

Μελέτες έχουν δείξει ότι η συνεχής λήψη για μεγάλο χρονικό διάστημα 600 – 700 mcg σεληνίου δεν προκαλεί κανένα σύμπτωμα τοξίκωσης. Πιθανόν το ίδιο να συμβαίνει και για αρκετά μεγαλύτερες δοσολογίες, όπως 1000 ή 2000 mcg, όμως θα πρέπει να ληφθεί υπ’ όψιν ότι τα νούμερα αυτά μπορεί να είναι πολύ μικρότερα για άτομα που ζουν σε εδάφη πλούσια σε σελήνιο, ή να είναι χρήσιμες οι υπερδοσολογίες για άτομα με καρκίνο ή Aids.

Στο σημείο αυτό αξίζει να αναφερθεί ότι οι ψαράδες στην Ιαπωνία καταναλώνουν περισσότερο από 500mg σελήνιο δίχως συμπτώματα τοξικότητας. Ωστόσο έχει αναφερθεί στη βιβλιογραφία ότι κάτοικοι της Κίνας έχουν παρουσιάσει σοβαρά συμπτώματα τοξικότητας έπειτα από κατανάλωση 5.000mg σεληνίου ημερησίως. Ωστόσο, δεν υπάρχει λόγος να υπερβεί κανείς την αντιγηραντική δόση των 300-600mg ημερησίως, η οποία, όπως ισχυρίζονται οι ειδικοί, είναι απόλυτα ασφαλής.

Την σπουδαιότερη δουλειά πάνω στο Σελήνιο την έχει κάνει ο Γεωγραφικός γιατρός Harold Foster Md: Ο γιατρός βρισκόταν στην Αφρική μελετώντας εκτοπισμένους πληθυσμούς λόγω κάποιου εμφύλιου πολέμου. Ένας πληθυσμός είχε εκτοπισθεί σε περιοχή από μπάζα ορυχείου Σεληνίου. Το μεγαλύτερο ποσοστό του πληθυσμού ήταν ασθενείς με Aids. Εκείνο που του προκάλεσε κατάπληξη ήταν ότι οι ασθενείς χωρίς προφανή λόγο θεραπευόντουσαν και ξανά αρρώσταιναν και αυτό να γίνεται σε κύκλους. Φυσικά οι άνθρωποι έτρωγαν ότι μπορούσαν να φυτέψουν στα μπάζα. Κάνοντας την ερευνά του βρήκε ότι το «μυστικό» ήταν το Σελήνιο.

Έτσι μπόρεσε να καθορίσει την ποσότητα που πρέπει να λαμβάνει ο ασθενής για να θεραπευτεί, με αποτέλεσμα ήταν να θεραπεύσει 100.000 ασθενείς από Aids, Καρκίνο, Ηπατίτιδα C, Σκλήρυνση κατά πλάκας, Σχιζοφρένεια και Αλτζχάιμερ.

Η θεραπεία του H.Foster κρατάει τρεις μήνες, γιατί ο οργανισμός χρειάζεται ΤΡΕΙΣ ΜΗΝΕΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΗΚΩΘΕΙ ΤΟ ΑΝΟΣΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΤΟΥ. Η δοσολογία είναι 1.200mcg κάθε μέρα τον πρώτο μήνα, 800mcg τον δεύτερο μήνα και τρίτο μήνα. Μετά για συντήρηση 400mcg για τρείς μήνες. Επαναλαμβάνω πως το καλύτερο είναι το super selenium της nature s plus και δεν κάνω για διαφήμιση, αν κάποιος έχει να προτείνει κάποιο ανάλογο σκεύασμα ας το πει να το αναφέρω. Είναι σωστή κάθε ταμπλέτα που περιέχει 200 mcg σεληνίου οργανικά ενωμένου με πρωτογενή μαγιά και 100 ΙU βιταμίνης Ε, για συνεργική αντιοξειδωτική δράση. Φυτική βάση από πρωτογενή μαγιά, χρώμιο και GTF (Glucose Tolerance Factor / Παράγων Ανοχής Γλυκόζης).

Το FDA αναγκάστηκε να κάνει ένα τεστ για την επαλήθευση της θεραπείας του H.Foster σε 80 ασθενείς Aids. Στους 40 ασθενείς χορήγησαν πλασέμπο και στους άλλους 40 ΜΟΝΟΝ 200mcg, αντί 1200mcg !!!!! Σε τρεις μήνες οι 20 από τους 40 θεραπεύτηκαν και στους άλλους 20 μειώθηκε δραματικά το φορτίο των ιών !!!

Ως προς την τοξικότητα του Σεληνίου, αυτή αρχίζει σε δοσολογία πάνω από 3.000mcg και συνήθως προκαλεί μόνο τριχόπτωση ή ξηροδερμία. Μόνο μεγαλύτερες δόσεις είναι πραγματικά τοξικές για τον οργανισμό. Φυσικά και στο θέμα του Σεληνίου, η παραπληροφόρηση πάει σύννεφο, λέτε οι φαρμακοβιομηχανίες να θέλουν να θεραπεύονται οι ασθενείς από καρκίνο, aids, σκλήρυνση κατά πλάκας, ηπατίτιδα C, χωρίς τα πανάκριβα φάρμακα τους που αντί να θεραπεύουν, σκοτώνουν, εκφυλίζουν κλπ κλπ.

Σκέψου ότι Το Υπεριώδες Φως Σκοτώνει τον Ebola σε 2 Λεπτά [1] Xenex Germ-Zapping Robot λέγεται. Γιατί δεν έχει αυτό το ρομπότ κάθε νοσοκομείο; Ενώ οι κατασκευαστικές εμβολίων και οι φαρμακοβιομηχανίες τρέχουν να κάνουν ιατρικές παρεμβάσεις στην αγορά που θα αντιμετωπίσει την πανδημία του Ebola, υπάρχει ήδη μια τεχνολογία διαθέσιμη τώρα που μπορεί να σκοτώσει τον Ebola μέσα σε δύο λεπτά στα νοσοκομεία, στα κέντρα καραντίνας, στα εμπορικά γραφεία και ακόμη στα δημόσια σχολεία. Αλλά είπαμε, κανένας δεν νοιάζεται αν είσαι υγιής, το ακριβώς αντίθετο συμβαίνει.

Ας επανέλθουμε στο σελήνιο, κάτι τελευταίο, βοηθάει δραματικά η μόνιμη αλλαγή της διατροφής με το κόψιμο κάθε ζωικής τροφής, κρέατα, πουλερικά, αυγά, ψάρια και γαλακτοκομικά κάθε είδους [2] και τα οφέλη από το Σελήνιο προέρχονται από τις φυτικές τροφές και όχι από τις τροφές αίματος, είναι ανόητο αν θέλετε να σηκώσετε ένα αδύναμο ανοσοποιητικό να τρώτε, κοψίδια, τυριά, ψάρια και αυγά !!! Φυσικά προτείνεται η διατροφή μόνον με βιολογικά πιστοποιημένα τρόφιμα ή οργανικά ή από τον δικό σας κήπο.

Αεροψεκασμοί και σελήνιο έχουν άμεση σχέση: Αυτό που θέλω να τονίσω εδώ με ιδιαίτερη έμφαση, είναι πως τα αποτελέσματα των αεροψεκασμών είναι καταστροφικά γιατί το ανοσοποιητικό των ανθρώπων της Δύσης είναι κατεστραμμένο από τις τροφές αίματος, φαστ-φουντ και τα γαλακτοκομικά διάβασε τους συνδέσμους.

Άλλωστε μονάχα την Δύση ψεκάζουν !!! Αν θέλετε να μην σας πιάνουν αυτά που μας ψεκάζουν με τόση ένταση και συχνότητα απλώς ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ ΤΟ ΑΝΟΣΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΣΑΣ ΜΕ ΣΕΛΗΝΙΟ.

Όλα τα υπόλοιπα διαμαρτυρίες, μηνύσεις, υπογραφές, ψηφίσματα και λοιπές ανοησίες είναι για να παίζουν τα παιδία που δεν θέλουν να αναλάβουν την ΕΥΘΥΝΗ τους εαυτού τους και περιμένουν την πολιτεία να κάνει κάτι για το τομάρι τους !!!

ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ ΤΟ ΑΝΟΣΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΣΑΣ ΜΕ 3-6 ΤΑΜΠΛΕΤΕΣ ΣΕΛΗΝΙΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ, τελεία και παύλα . -

Οι μελέτες του H.Foster από το PDF What Really Causes AIDS
***

Μελέτησε  επίσης

[1] Το Υπεριώδες Φως Σκοτώνει τον Ebola σε 2 Λεπτά

Τα 5 καλύτερα φυσικά αντιβιοτικά που καταστρέφουν τους Υπερ-ιούς

Σκόρδο, ένα πανάρχαιο φυτικό όπλο, αντίστοιχο του μηχανικού Kalashnikov

Κουρκουμάς: ένας “χρυσός” σύμμαχος.

Ο Κρόκος ο ήμερος ή Crocus sativus L.

Quinoa, Amaranth, “Απαγορευμένες” Υπερ-τροφές.

Cayenne Pepper, η Καυτή Πιπεριά, κατά πάντων !

[2] Ο κρεατοφάγος είναι νεκρός, σαν το νεκρό κρέας που τρώει

[2] Γάλα ή Δηλητήριο;

H.Foster από τον ιστότοπο του κατάβασε κι άλλα PDF  http://www.hdfoster.com/publications