Δαρβίνος το πιο Ανατριχιαστικό Πείραμα | TERRAPAPERS

Δαρβίνος το πιο Ανατριχιαστικό Πείραμα

Αναρτήθηκε από  //  5 Οκτωβρίου 2014  //  info facts, γιατί άραγε;  //  0 Σχόλια

Κάρολος Δαρβίνος: Υστέρα Από 144 Χρόνια Ολοκληρώνεται Το τελευταίο Και Πιο Ανατριχιαστικό Πείραμά Του!

Μια ερευνητική ομάδα του πανεπιστημίου Cambridge είναι έτοιμη να πραγματοποιήσει και πάλι το πείραμα του Κάρολου Δαρβίνου, ο οποίος ήθελε να αποδείξει ότι οι άνθρωποι, όπως και τα ζώα, διαθέτουν έμφυτη και ομοιογενή γκάμα συναισθηματικών εκφράσεων, ένα είδος κώδικα, μέσω του οποίου μπορούμε να αντιληφθούμε τα συναισθήματα ο ένας του άλλου.

Το 1868, μετά το επιδόρπιο και ένα τελευταίο ποτό, οι επισκέπτες του Δαρβίνου καλούνταν να περιγράψουν με δικά τους λόγια τις ανθρώπινες εκφράσεις που έβλεπαν στις φωτογραφίες. Ο Δαρβίνος συγκέντρωσε συνολικά 24 απαντήσεις. Ο Βρετανός φυσιοδίφης ήταν γοητευμένος από τις φωτογραφίες που ελήφθησαν από το Γάλλο νευρολόγο, Duchenne de Boulogne, ο οποίος χαρακτήρισε τις εκφράσεις του προσώπου ως «γυμναστική της ψυχής».

Το πείραμα Darwin Correspondence Project, που έχει αναλάβει την ψηφιακή καταγραφή των χιλιάδων επιστολών του Αγγλου επιστήμονα, φιλοδοξεί να αναπαράγει το πείραμα 150 χρόνια αργότερα, σε μία προσπάθεια να επιβεβαιώσει τα αποτελέσματά του.


Εικόνες φρίκης κατά τη διάρκεια του πειράματος:
Για να φέρει εις πέρας το πείραμα, ο Δαρβίνος χρησιμοποιούσε σκληρές μεθόδους, όπως είναι η χρήση του ηλεκτρισμού. Φωτογραφίες που συνόδευαν το ερωτηματολόγιο του πειράματος, είδαν το φως της δημοσιότητας, σοκάροντας το κοινό.

Τα αποτελέσματα των παρατηρήσεων εντάχθηκαν στο βιβλίο «Εκφραση Συναισθημάτων στον Ανθρωπο και τα Ζώα» του Δαρβίνου, που κυκλοφόρησε το 1872 και εξέθετε την άποψή του ότι οι εκφράσεις συναισθημάτων είναι κοινό γνώρισμα των ανθρώπων και των ζώων. Είπε το ζωοειδές τέρας ο Δαρβίνος.

Ουδέν Σχόλιον.

«Κοντά στον Νου κι η Γνώση»

***

Αμφισβητώντας τον Δαρβίνο

Το Συναίσθημα Μπορεί Να Παύσει Πνευματικές Διεργασίες !

Βλέπεις με τον Εγκέφαλο

Mind Control Στην Αμερική “ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ANOIΧTA ΜΑΤΙΑ”

MK/ULTRA/kids και GWEN

«Η Γενεαλογία της Ηθικής» F.W.N.Έχεις Άποψη; Γράψε την!

comm comm comm